Boktoka

En blogg om läsning – min läsning

Läslängt

Jag längtar ständigt efter att få läsa vissa böcker som jag inte läst. Vissa böcker ser jag fram emot så mycket att jag liksom sparar dem till ett särskilt tillfälle. Och så blir det inte av att jag läser dem, för jag bara sparar. Så är det särskilt med böckerna av Laurie R King i min bokylla. Jag älskar hennes böcker. Ibland är deckarna med Kate Martinelli lite ojämna i kvaliten men jag tyckte väldigt mycket om Folly, för att inte tala om de delar i serien om Mary och Sherlock som jag läst. Min vän K säger dock att jag inte får påstå att Laurie är min favoritförfattare eftersom jag inte längre läser något av henne. Hrmf. Måste nog ta tag i det där. Mitt första läslängt är alltså nästa bok i serien om Mary och Sherlock av Laurie R King.

Efter att ha läst Maria Ernestams kommande roman Alltid hos dig, inser jag att jag har en lucka i min Ernestamupplevelse. Busters öron står oläst i hyllan och det är lite längt i blicken när jag tittar på den. Snart mycket snart.

Har hört mycket gott om Ladies av Mara Lee och också några besvikna röster. Antagligen blir Ladies sommarbok i Läsecirkeln så jag sparar lite på den, alldeles medvetet och behärskat.

Jag tog ett litet litet steg utanför min bekvämlighetszon och beställde en bok av en främmande människa på nätet. Jag insåg nämligen när jag läste diskussionen på bokhora om Burmans hjältinna Euthanasia Bondeson att jag länge har velat läsa Babylons gator som är den första boken i serien. Del 2 hade jag redan i bokhyllan och bok 3 kommer till hösten om jag inte minns fel. Okej. Bok 1 saknades alltså. Definitivt slut på förlaget och inte utgiven i pocket. Alternativet var att köpa begagnat. Jag ringde Alfa antikvariat men de hade ingen så då sökte jag på nätet och hittade ett exemplar för 50 kronor hos en privat säljare i Malmö. Som hittat! Idag kom boken i brevlåda och jag hade redan hunnit glömma bort att jag väntade på den. Så det blev synnerligen en glad överraskning. Så nu längtar jag efter att läsa Babylons gator av Carina Burman. Och de andra två böckerna i serien.

En annan bok som kommer upp i mitt längt ofta den senaste tiden är Johan Theorins Skumtimmen. Jag har hört mycket gott om den och nu har till och med syster yster tipsat om just den. Kanske lite helgläsning en helg nära mig…

Jasper Fforde skriver bland annat en serie om Thursday Next (Torsdag Nesta i svensk översättning) där jag läst den första boken The Eyre affair (Var är Jane Eyre?). Det är något jag borde fortsätta på. Lättsam SF/Fantasy i en litterär värld är inget annat än mumma, för en bibliofil som jag som tycker att litteratur är en av de viktigaste sakerna i världen. Föreställ dig då att för en stund få vara i en värld där litteraturen är reell på ett mer omfattande sätt än här.

Vad längtar du efter att få sätta tänderna i?

2 kommentarer »

  1. Åh, Du har läst Maria Ernestams kommande ”Alltid hos dig” Den har jag sån längt efter! Hur är den?

    Kommentar av Emm | juni 1, 2008 | Svara

  2. Nu har jag surfat runt och fått många bra boktips här 🙂
    Jag känner igen det där med att spara på böcker, jag har en särskild bokhylla där jag lägger speciella böcker som jag ser fram emot alldeles extra. Och ja, där ligger de i allmänhet i tryggt förvar allt för länge. Har många gånger undrat varför jag gör så, jag menar, egentligen borde jag ju kasta mig över dem och vältra mig i njutningen att läsa något jag vet jag kommer att tycka om. Men jag undrar fortfarande och böckerna de ligger där och väntar. Än så länge i alla fall.

    Kommentar av Shirouz | augusti 13, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: