Boktoka

En blogg om läsning – min läsning

Varför har inte fler bibliotekarier läderbyxor? av Christer Hermansson

Jag har länge sneglat på Christer Hermanssons Ich bin ein Bibliothekar! men utan att ta tag i det hela och skaffa boken och läsa den. Sedan dök Varför har inte fler bibliotekarier läderbyxor? upp och är det inte en lockande titel?

Varför har inte fler… är en samling av herr Hermanssons krönikor, debattinlägg och något han kallar för kortisar. Temat är genomgående bibliotek, bibliotekspolitik och mödan och äran i att vara förste bibliotekarie. Åsikterna är Hermanssons och de upprepas på olika sätt i de olika texterna. Tjatigt kanske man kan tycka men jag måste till bokens försvar säga att man inte kan, och inte ska förvänta sig att dessa texter sitter ihop som en dagbok, eller som böcker skapade av blogginlägg. Dessa texter antar jag har skrivits med olika kontexter, vid olika tidpunkter och för olika forum. Det är inte konstigt om Hermansson återupprepar sina mantra och ståndpunkter. Snarare helt logiskt.

Därför passade Varför har inte fler… alldeles utmärkt som toalettbok. Inte alldeles rumsrent med toalettböcker kanske vissa tycker, men det var perfekt långa stycken att läsa. Genom att läsningen blev sporadisk stör inte återupprepningarna på samma sätt, vilket de säkert gjort vid en kontinuerlig läsning. Nu gjorde det inget.

Och trevligt, tycker jag, som bibliofil, men inte bibliotekarie, att få ta del i livet och intrigerna bakom utlåningsdisken. Det gjorde den här boken läsvärd för mig.

154 sidor
Utgivningsår: 2008

augusti 6, 2008 - Posted by | Betyg 3, Essäer, Krönikor |

1 kommentar »

  1. Gillade bibliothekar. Så jag måste nog läsa denna också i sinom tid.

    Kommentar av Emm | augusti 7, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: