Boktoka

En blogg om läsning – min läsning

Läsecirkel 2008-05-08

Kvällens bok var Mig äger ingen av Åsa Linderborg, och vi var fyra tappra själar som anslöt, varav tre läst boken. Vi sågs på Wienerkonditoriet på Biblioteksgatan, först en stund ute i solen och sedan inne i värmen.

Gemensamt intryck för oss tre som läst den vara att vi tyckte om den alla tre, vilket tyvärr gör att diskussionen något avstannar. Kunde inte någon tyckt riktigt illa om den, så att det hade hettat till lite? Men så var det inte.

Vi tyckte det var en fin skildring av fadern och hans oförmåga. Sen pratade vi om arbetarklass och vem som egentligen är arbetarklass idag. Vilka är det som har specialistkunskaper och högre lön? Rollerna börjar förflyttas kunde vi konstatera. Och hur rankas egentligen kulturellt kapital i relation till det monetära? Mycket intressant.

Vi diskuterade också detta med att vara kvinna och lämna sitt barn. Hade det varit lika upprörande om det varit en man? Antagligen inte. Mycket intressant även det.

Sen kom vi av någon outgrundlig anledning in på vart vi är på väg, med nischad utgivning och målgruppsinriktade författarskap. Hur mycket yttre faktorer påverkar det slutgiltiga verket. När produktplacering kommer att slå igenom i litteraturen och då visade jag Keyes senaste The charming man, där två olika fiktiva personer har fått namn efter verkliga personer, som fått sina namn med i boken i utbyte mot större donationer till forskning eller välgörande ändamål.

Till nästa gång läser vi John Ajvide Lindqvists Pappersväggar.

Annonser

maj 8, 2008 - Posted by | Läsecirkel |

1 kommentar »

  1. Jag är lite nyfiken på er läsecirkel. Jag flyttar hem till Stockholm i sommar och skulle gärna vilja ansluta mig till en läsecirkel till hösten. Vill ni ha nya medlemmar eller är ni fulltaliga redan?

    Kommentar av Zinfandella | maj 20, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: