Boktoka

En blogg om läsning – min läsning

Midvinterblod av Mons Kallentoft

I ett träd strax utanför Linköping hittas i isande vintervind en man hängande död i ett träd. Han har helt klart blivit mördad och tillvägagångssättet är ovanligt och påminner om gamla ritualer från asa-kulter. Mannen identifieras snart som Bollbengan. En enstöring och utstött, ofta retad och utsatt för tonåringars tanklösa attacker.

När man går in i Bollbengans bostad blir alla inblandade förvånade. Ryktena om Bollbengan sa att han var ohygienisk och luktade gammalt kiss. Lägenheten däremot uppvisade alla tecken på en målmedveten renlighet. Någonstans stämde inte ryktena med verkligheten.

Malin börjar gräva i mordet och finner snart att kopplingar finns till en ryktbar familj på orten. En familj vars söner varit frekventa gäster hos polisen men som nu på många år drivit verksamheter som inte kunnat ifrågasättas. När polisen besöker familjerna är de dock allt annat än öppna och samarbetsvilliga.

Någonstans finns det något som de inte vill att Malin ska få veta. Och just det är hon fast besluten att leta fram. Kanske kan det hjälpa henne i jakten på Bollbengans mördare.

Omdöme: En helt okej deckardebut. Lagom invecklad intrig och ett fall som engagerar. Språkligt tyckte jag att den var helt acceptabel och Bollbengans inlägg från andra sidan kunde ha blivit väldigt konstiga om de inte skötts på rätt sätt, vilket jag tycker att Kallentoft gjorde.
Jag tänker absolut läsa nästa del om Malin Fors även om jag kanske väntar tills den kommer i pocket.

430 sidor
Utgivningsår: 2007

oktober 6, 2007 - Posted by | Betyg 4, Deckare |

2 kommentarer »

  1. Midvinterblod ligger i plaspåsen i hallen. Gillar hans övriga böcker. Även om jag inte är ett stort fan av deckare så hoppas jag han infriar mina förväntningar.

    Kommentar av Daniel | februari 13, 2008 | Svara

  2. Ha inte alltför höga förväntningar. Lite lagom är nog bäst.

    Kommentar av loveina | februari 14, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: