Boktoka

En blogg om läsning – min läsning

Å andra sidan av Marian Keyes

Gemma lever ett framgångsrikt singelliv i Dublin. Hon är festfixarnas festfixare och har kunder bland de rikaste och de mest kända. Ingen man har hon dock i sitt liv och det är, enligt Gemmas åsikt, hennes före detta bästa väninna Lilys fel. Lily stal Gemmas Anton, gifte sig med honom och skaffade barn, helt oförlåtligt. Men förutom att Gemma fortfarande sörjer Anton och inte har träffat någon ny på alla dessa år, så är hennes liv helt ok. Ända tills två saker inträffar. Det första är att Gemma får reda på att Lily ska få en bok utgiven. Det var Gemma som var den av dem två som skulle få böcker utgivna inte Lily. Det andra är att Gemmas pappa efter en hel ocean av äktenskapliga år flyttar hem till sin sekreterare. Gemmas mamma går in i total koma och kan inte ta hand om sig själv eller ens vara ensam. Gemma blir tvungen att ställa in sitt eget privatliv och flytta hem till mamma. Något annat alternativ finns inte.

Lily å andra sidan har dåligt samvete gentemot Gemma. Hennes stora skräck är att träffa Gemma igen och hon är helt övertygad om att hon när som helst ska bli straffad för att hon tog Anton ifrån Gemma. Anton däremot anser att det var slut mellan honom och Gemma sedan ett tag, när han och Lily träffades, så att det är helt omöjligt att han blev stulen.

Jojo är litterär agent, framgångsrik sådan dessutom och har en relation med företagets vd. Det är kanske inte så smart kan man tycka, men kärleken slog till och hon hade inget val. Det fungerar dock bra och Jojo gör ett bra jobb med Lilys bok. Så en dag kommer ett utkast till Jojo, det är skrivet av någon som heter Gemma och handlar om när hennes pappa lämnar hennes mamma.

Omdöme: Detta var synnerligen en helt ok Keyes. Kanske inte så mycket mer, men absolut inte mindre heller. Det var underhållning på hög nivå, man bryr sig, man läser, man kan knappt sluta, och man blir lite lyckligare av slutet. Så mycket mer kan man inte begära och så mycket mer finns inte att säga. En bra Keyes helt enkelt och vet du vad jag menar med det så vet du även vad du får.

609 sidor
Utgivningsår: 2003
Originaltitel: The Other Side of the Story
Översättning: Ylva Stålmarck

Annonser

september 2, 2006 - Posted by | Betyg 3, Chicklit |

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: