Boktoka

En blogg om läsning – min läsning

Dansar Elias? Nej! av Katarina Kieri

Elias och hans pappa är nyinflyttade i lägenheten. Förut bodde de i hus men nu när det bara är de två är det lite väl stort och dyrt för bara två personer. Nu känner Elias inte någon, och han vill inte heller. Pappan blir orolig, vill försöka få ut Elias lite mer och lyckas genom list få iväg Elias på en helgkurs ju-jutsu. Det är så där, lite konstigt men också jävligt jobbigt och ibland lite kul. Lite kul eftersom Julia finns där. Julia är duktig, cool och definitivt tillsammans med den där killen som hon umgås med hela tiden. Och det gör ont. Så Elias bestämmer sig för att inte gå fler gånger. Han behöver inte mer som gör ont.

Så det är lite ensamt och i sin ensamhet springer han ihop med Anna i trappuppgången. Anna är kanske sex år gammal, fladdrig, springande och ber inte om lov när hon klampar rakt in i Elias liv. Och likadant med tanten i lägenheten under Elias och pappa, tanten som lyssnar på Jussi Björling på högsta volym och som säger åt Elias att lämna tillbaka låneskivorna på biblioteket.

Och så stöter Elias på Julia igen, och igen. Och det gör ont, men kanske att det också kan göra gott. Kanske kan Anna och tanten hjälpa till med det.

Omdöme: Den var bra så mycket mer än så känns lite svårt att säga. Den känns som en rätt typiskt ungdomsbok. Kanske är den bra som lite grabbigare bok, som motvikt mot Thydells I taket lyser stjärnorna, som på något vis känns rätt lik Kieris.

Inget att invända, bara gott men samtidigt inte så explosivt bra att jag gråter eller skrattar. Men läs den du, det är den värd. Absolut.

236 sidor
Utgivningsår: 2004

Annonser

juni 14, 2006 - Posted by | Betyg 4, Förortsroman, Ungdom, Vanlig roman |

1 kommentar »

  1. hahah den e bäst

    Kommentar av kaka | februari 4, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: