Boktoka

En blogg om läsning – min läsning

Med barn av Laurie R King

Kates liv är inte på topp. Hennes käresta Lee har flytt till en okänd faster för att tänka och själv går hon kvar i den ekande lägenheten och förbannar Lee som bara dragit och saknar henne så in i bomben. Men det är också denna ensamhet som gör att hon kommer att lära känna 12-åriga Jules så väl som hon gör. Deras band från början är att Kates närmaste kollega Al är blind förälskad i Jules mamma. Att Jules är en mycket skärpt tonåring gör det inte mindre trevligt och oförutsägbart att umgås med henne.

När Al och Jules mamma så gifter sig och ska iväg på bröllopsresa är det inte konstigt att Jules stannar med Kate under jullovet istället för att åka med och känna sig som det femte hjulet. Kate bestämmer sig för att utnyttja sällskapet och ledigheten till att göra en utflykt med Jules. De packar sina väskor för att åka norrut och samtidigt passa på att hälsa på Lee. Men de hinner inte långt förrän Jules plötsligt en natt försvinner spårlöst. Och det i ett område där en seriemördare går lös, som inriktar sig på flickor i Jules ålder med precis hennes typ av utseende.

Omdöme: Jag älskar Laurie R King men ibland är hon hopplöst ojämn. Jag var inte överförtjust i hennes förra roman om Kate Martinelli heller. Det är inte hennes starka sida helt enkelt. Det är ok men det är inte strålande som jag vill att det ska vara. Men nu är den läst och jag kan rikta in mig på andra av hennes böcker istället.

311 sidor
Utgivningsår: 1996
Originaltitel: With Child
Översättning: Barbro Lagergren
Serie: Kate Martinelli del 3

Annonser

januari 25, 2006 - Posted by | Betyg 3, Deckare |

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: