Boktoka

En blogg om läsning – min läsning

Saknad av Karin Alvtegen

Sibylla hade en oförstående överklassuppväxt och hamnade snabbt snett. Nu som vuxen lever hon på gatan och lyxar till det ibland genom att lura någon välbeställd herre, som vill få sig ett ligg, att betala både hennes middag och hotellrum utan att få valuta för sina pengar. Tyvärr väljer hon fel herre vid ett tillfälle. Hon väljer en herre som någon hyser agg emot, någon som hyser så pass mycket agg emot honom att han eller hon mördar honom på hotellrummet just den natt som han betalar även Sibyllas rum.

När polisen knackar på dörren till Sibyllas rum tror hon självklart att hon är avslöjad. Att han redan genomskådat henne och ringt polisen. Hon hinner knappt rafsa ihop sina saker och lämnar hotell bakvägen. Inom ett dygn är hon inte bara efterlyst av polisen för mord utan dessutom på bild på varenda löpsedel över hela stan. Det absolut värsta hon kan tänka sig.

Hon håller sig undan så gott hon kan och följer det hela på löpsedelavstånd. Strax har hon begått ytterligare ett mord och så ännu ett, och hon inser att hon på något vis måste försöka ta reda på vem som begår dessa mord i hennes namn. För att vända sig till polisen har hon inte en tanke. Snuten för aldrig något gott med sig. Detta måste hon klara av själv.

Omdöme: Lättläst, drivet språk och handling och riktigt, riktigt underhållande. Detta var det första jag läst av Alvtegen och eftersom hon fått mycket god kritik är jag inte överraskad över den höga kvalitén, däremot kanske jag är lite förvånad över den enorma uppmärksamhet hon fått. Så speciellt är det väl ändå inte? Riktigt bra – javisst, men uppseendeväckande bra?

Rekommenderar den dock. Den tar inte lång tid så det är inte så stor uppoffring om du mot all förmodan inte skulle tycka om den.

271 sidor

Utgivningsår: 2000

Annonser

augusti 2, 2005 - Posted by | Betyg 4, Deckare |

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: