Boktoka

En blogg om läsning – min läsning

Jenny S av Denise Rudberg

Jenny lever med sin sambo polisen Jocke. De är så lyckliga och har varit tillsamman sedan gymnasiet, bor nu i villa tillsammans i lilla Habo och är verkligen en förebild vad gäller förhållanden. Så får Jenny reda på att Jocke vill skiljas. Han har haft en relation med Jennys bästis Katta under en tid.

Jenny får panik. Hon vill till inget pris vara kvar på den lilla orten. Hon vill inte möta folk och veta att de tänker att där går hon som blev bedragen och lämnad. Så hon packar sina käraste tillhörigheter i bilen och beger sig till Stockholm som hon inte varit i sedan hon var tonåring. Hon känner ingen och har inga kontakter.

Hon tar in på hotell och räknar sina pengar. Hon inser att hon snabbt måste hitta ett jobb och en annan bostad än Hotell Oden. Snart får hon jobb som receptionist och allt-i-allo på en framgångsrik märklarbyrå i Gamla Stan. Ägaren och hennes arbetsgivare är dessutom rätt snygg och trevlig. Men Jenny tänker på Jocke, och önskar och hoppas att han ska leta reda på henne och vilja ha henne tillbaka.

Omdöme: Rätt så kass bok ärligt talat. Jag är fascinerad över att man kan få in så lite handling på så många sidor, men det beror väl på att Rudberg inte drar sig för att förmedla de mest triviala detaljer till sina läsare. Som att Jenny tar upp en femkrona ur portmonnän och vilket kafé hon föredrar att handla sitt kaffe på. Namedropping till tusen och det vete tusan om det ger något i detta fall.

Språket är erbarmligt och rätt torftigt. Intressant dock att hon ges ut och framför allt att hon har en läsekrets.

Nej, snälla läs inte Denise Rudberg. Det finns bättre författare inom denna genre. Läs för guds skulle något annat.

403 sidor
Utgivningsår: 2005

Annonser

juni 5, 2005 - Posted by | Betyg 1, Chicklit |

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: