Boktoka

En blogg om läsning – min läsning

Puman av Laura Trenter

Sanna är en helt vanlig tjej vars mamma har dött. Det är inte så konstigt att det är jobbigt men Sanna har ju sin bästis Natasha. Så börjar konstiga saker att hända. Sannas mamma kommer och besöker henne om nätterna. Pratar med henne om trädgårdslandet och vad som behöver göras där, och om var hon är nu och hur det är där.

Men det händer konstiga saker även på dagen. När Sannas vänner är i knipa av något slag dyker plötsligt en puma upp. En puma som skrämmer de dumma och räddar Sannas vänner. Sanna börjar undrar om det kanske är mamma som hjälper henne, men helt säker är hon inte, för själv minns hon inte alls händelserna.

Omdöme: Spännande ungdomsroman men inte alldeles övertygande inblandning av puman. På något sätt kändes det lite för konstigt och jag undrar om målgruppen tyckte det var ok. Annars skriver Trenter fångande och bra. Hon skriver helt klart böcker som är svåra att släppa och har hög kvalitet. Bra ungdomslitteratur kort sagt.

206 sidor
Utgivningsår: 2004

Annonser

maj 28, 2005 - Posted by | Betyg 3, Deckare, Ungdom |

1 kommentar »

  1. Bästa boken ever…. I början e den lite seg sen ba dras man in i den å vill aldrig sluta läsa den, har läst massor av gånger, å den e alltid lika bra btw läser den nu också;-)

    Kommentar av hedvig | april 4, 2011 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: