Boktoka

En blogg om läsning – min läsning

Lasermannen av Gellert Tamas

I början av 1990-talet är Sverige inte direkt ett land som man är stolt över. Främlingsfientligheten sprider sig som en löpeld och partiet Ny demokrati bildas och får alltför stort genomslag för att det ska vara riktigt roligt.

Boken beskriver de skeenden som gör detta möjligt och hur lamt den svenska regeringen agerar mot det som så uppenbart enbart är förklädd rasism. Samtidigt beskriver boken uppväxten för det misshandlade barn som blev en psykiskt störd man som ingen riktigt tog ansvar för och som senare kom att bli känd som Lasermannen. Mannen som besköt ett flertal män av invandrarbakgrund och lyckades döda en av dem och förstöra livet för flera. Hur kunde det vara möjligt att ingen såg honom tidigare och tog ansvar för att stoppa hans destruktiva framfart?

Vi får också följa polisens arbete för att försöka fånga Lasermannen, ett arbete som minst sagt var svårt och mycket beroende av tur och sammanträffanden för att nå sitt mål

Omdöme: En mycket, mycket bra bok. Ämnet är tungt men den är skrivet på ett sådant sätt som lockar till vidare läsning. Språket är lätt och drivande och i kombination med det ytterst angelägna ämnet gör det boken till en njutningsfull upplevelse sitt tunga innehåll till trots.

Jag blev väldigt positivt överraskad och rekommenderar denna bok till alla och envar. Tyvärr har den alla ingredienser en välskriven deckare ska ha, spänning och oförklarlighet. Enda skillnaden är att detta var och är verkligheten i vårt utopiska Sverige.

398 sidor
Utgivningsår: 2002

april 27, 2005 - Posted by | Betyg 4, Fakta |

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: