Boktoka

En blogg om läsning – min läsning

Den du inte ser av Mari Jungstedt

Midsommarfesten på Gotland går rätt vilt till och plötsligt bråkar Helena och Per. De inte bara bråkar, de till och med slåss. Festen avbryts, spänningen går att skära i med kniv och alla åker hem till sitt. Bara Helena och Per är kvar. När Per vaknar på morgonen är Helena och hunden borta. Han väntar på henne större delen av dagen och går flera gånger längs med stranden och de stråk där han tror att hon gått. Så hittas hon mördad. Hunden också.

Polisen har inte mycket att gå på. Helena är inte våldtagen, bara avdagatagen. Men helt klart har brottet en sexuell underton eftersom hon har sina trosor i munnen och är naken. Man misstänker maken, men blir snart överbevisade om motsatsen. När nästa kvinna blir mördad. På samma sätt och med sina trosor i munnen.

Omdöme: En lättläst och smidig deckare. Skickligt hantverk men inte så mycket överraskning. Tyvärr lyckas man som läsare ungefär i halva boken lista ut själva plotten och väntar bara på att få sin tes bekräftad, och det kändes lite väl tidigt. Riktigt så smart vill man inte känna sig som läsare, och sen ha rätt dessutom.

Självklart kan jag tänka mig att läsa fler böcker av Jungstedt för jobbigt och tidsödande var det inte, men jag ska inte säga att hon är en av de bästa deckarförfattarna jag läst direkt. Men helt ok.

411 sidor
Utgivningsår: 2003

Annonser

oktober 22, 2004 - Posted by | Betyg 3, Deckare |

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: